Wie is Ine-Mini

Hallo en wellkom!

Ine-Mini is een VZW die zich richt op gezinnen/koppels met kindjes (op komst).
Wij bieden ondersteuning, informatie en technieken aan, zowel tijdens een zwangerschap, als tijdens de bevalling als in de (eerste) weken/maanden nadien.
Onze VZW staat paraat voor de zwangere mama, haar partner, de rest van het gezin en het geboorteteam.
Ine-Mini biedt fotografie aan met oog op:
– een goede hechting tussen baby en gezin maar ook een goede hechting van zichzelf.
– een positief zelfbeeld en een zelfzeker gevoel, in een periode met een veranderd lichaamsbeeld en in een zoektocht naar het ouderschap.

We gaan voor een warme en heel persoonlijke aanpak, waarbij jouw/jullie keuzes en wensen voorop staan.

Ine

Ik stel mezelf graag eventjes voor. Ik ben Ine Geerts, de vrouw achter Ine-Mini, zelf geboren in het jaar 1991, leerkracht lager onderwijs, gecertificeerde doula en fotograaf. Ondertussen ben ik zelf ook mama van ons zoontje, Staf.

Al van kleins af aan word ik aangetrokken tot alles wat met zwangerschap en bevallingen te maken heeft. Het heeft me altijd al geïnteresseerd. 
Mijn mama citeert nog steeds: “Als ik later groot ben, wil ik baby’s en mama’s gaan helpen in Afrika”. Een uitspraak van mezelf, op 4-jarige leeftijd, die me nog steeds achtervolgt. 

Ondertussen heb ik al enkele stukjes van onze mooie aarde mogen zien en ervaren. Momenteel werk ik verder aan het eerste deel van mijn uitspraak: groot worden en mama’s en baby’s helpen. 

Nu ik de opleiding tot doula heb gevolgd, merk ik dat dit mij énorm veel energie geeft en dat mijn eigen peuterversie gelijk had! Straf dat zo’n uk al kan voelen dat er een passie kriebelt. Ik wil steeds meer ontdekken…

Ik geloof dat een geboorte van een kindje een mooie herinnering moet zijn en een koppel/gezin dichter naar elkaar toe moet kunnen brengen. Dit heb ik zelf ook mogen ervaren bij de geboorte van mijn eigen zoon.
Hierbij wil ik helpen. Zo wil ik graag de ondersteuning zijn die er mee voor zorgt dat iedereen zich gehoord, gewaardeerd en betrokken voelen. 

Het is ten slotte zo’n wondermooie gebeurtenis! Een gebeurtenis die je je hele leven bij zal blijven.

Ook in de eerste, soms verwarrende en intense, weken na de geboorte wil ik graag klaarstaan met een luisterend oor. 

Tot slot combineer ik de passie rond babietjes, gezinnen en zwangere mama’s met fotografie. 
Een zwangerschap, bevalling/geboorte en die eerste weken van een baby zijn enorm kostbare en emotionele gebeurtenissen.
Gebeurtenissen die snel voorbij zijn, die ofwel erg bewust ofwel in een waas voorbij gaan. Daarom is het zo erg belangrijk om deze momenten te vangen en voor altijd vast te leggen. Voor jezelf, voor de herinnering en eventueel voor een emotionele verwerking van alle processen die je wereld op z’n kop kunnen zetten. Daarom beschouw ik dit als meer dan louter fotografie. 

achter de schermen

Ine-Mini zou lang niet hetzelfde zijn zonder de steun van Stijn, man van Ine. Zijn kritische vragen en bedenkingen, zijn onvoorwaardelijke steun en aanmoedigingen helpen de VZW te groeien.

Wil je boeken, heb je vragen of wil je een babbeltje?